Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır ?

duvar kağıdı nasıl yapılır

Duvar kağıdını döşemek zannedildiği kadar basit değildir.Fotoğrafta gözüktüğü gibi zor şartlar altında kağıt döşemekteyiz.Öncelikle tamamen teknolojik aletlere sahip olmalıyız .

Bu işimizi kolaylaştıracaktır mesela lazer terazi bu işin olmasa olmazlarındandır.Plastik rulo hava almak için ve ek yerleri için ek yeri rulosu diğer teknolojik aletlerdir.Aletlerimiz olduktan sonra alet işler el övünür diyebiliriz.

Evinizde duvar kağıdı yapmak isterseniz sizlere aşağıda verdiğimiz bilgileri dikkatlice okuyun.

Kullanılacak Malzemeler
1.Duvar kağıdı
2.Duvar kağıdı yapıştırıcı
3.Ek yeri yapıştırıcısı
4.Ek yeri rulosu
5.Bir kovanın içinde 5 LT su
6.Falçata ve kesme aparatı
7.Yapıştırı sürmek için Fırça
8.Duvar kağıdını işlemek için Fırça
9.Plastik rulo
10.Silme işlemi için bez yada sünger
11.Yere sermek için hışır poşet

Duvar kağıdına sürülecek yapıştırıcının hazırlanması.

Duvar kağıdı tutkalını içinde 5 lt su olan kovanın içine tutkal kutusunu arkasındaki yazıldığı ölçekte dökerek karıştırıyoruz.
İlacımızı iyice karıştırdıktan sonra duvar kağıdımız açarak duvar ölçülerini almaya başlıyoruz.
Ölçüm yaparken önce yükseklik ölçüsü alıyoruz.10 cm pay koyulur.
Sonra enini ölçerek kaç parça kağıt gideceği hesaplanır.

Duvar kağıdı kesimi nasıl yapılır?
İlk boy kesme işlemini yaptıktan sonra desen takibini yapabilmek için ikinci boy yan yana konularak kesilmelidir.Desenlerin yanyana gelmesine dikkat etmeli ve fire kısmından dikkatlice kesilmelidir.Kesme işlemi bittikten sonra kağıtlar ters çevirelerek hışır poşetin üzerine serilir.

Duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl sürülür?
Kovadaki ilacımızı fırça yardımı ile kağıtlarımızın arkasına ne fazla ne az olacak şekilde sürmeliyiz.Sürdükten hemen sonra bir tarafından tutarak yarısından uzun bir şekilde yani uzun kısım herzaman yukarı gelecek şekilde katlanmalıdır.

Duvar kağıdına yapıştırıcı sürdüktem sonra bekleme süresi ne kadardır?
İlaç sürdüğümüz kağıtlarımızın 10-15 dk yumuşamasını beklemeliyiz.
Katlamamız sayesinde kağıtları duvara daha rahat yapıştıracağız.İlk yapıştırıcı sürdüğümüz kağıt daha çabuk yumuşadığı için yapıştıracağımız ilk kağıt olarak ondan başlamalıyız.

Duvar kağıdı uygulaması
Kağıdımızı duvara koyarken yamuk olan tavan ve stropiyerlerde desen kaymasını engellemek için keserken verediğimiz 10 cm payın 5 cm ini yukarı doğru bırakıyoruz.Yine bir fırça yardımıyla kağıdımız işleyerek düzeltiyoruz.Hava yapan yerlerinide hava alma plastik rulosuyla gezerek duvar kağıdımız işliyoruz.Daha sonra üstten bıraktığımız 5cm fazlalığı falçata ve bir kesme aparatı yardımıyla kesiyoruz.Alttada 5 cm fazlamız kaldıonuda kesiyoruz.

Duvar kağıdı yaparken dikkat edilmesi gereken desenlerin tekrarı
İkinci parçadada desenlerin yanyana gelmesini sağlayarak diğer tüm kağıtlardada aynı işlemi yapıyoruz.
Bütün kağıtları uyguladıktan sonra ek yerlerini tekrar açarak ek yerlerine ek yeri yapıştırıcısı sürüyoruz.Ek yeri rulosuyla ek yerlerini kapatarak bez yada sünger yardımıyla ek yerlerini siliyoruz.Son olarak kağıdımızı açık kalmış ve silinmemiş yerler varmı diye tekrar gözden geçirerek işlemi sonlandırırız.

Daha sonraki yazımızda duvar kağıdı uygulaması püf noktalarından bahsedeceğiz

 

Leave a Comment